ANTREPRENORII IN 2012: ISI PIERD SOMNUL, DAR NU ISI PIERD SPERANTELE

AUTOR: // CATEGORIE: Opinii

Am descoperit recent un studiu interesant realizat de compania Hiscox, specializată în asigurări pentru IMM-uri. Tema acestei cercetări a fost modul în care antreprenorii consideră că vor face față unui nou an de criză economică mondială.

Studiul se intitulează: Antreprenorii in 2012: Își pierd somnul dar nu își pierd speranțele

Cercetarea a fost făcută pe 3000 de manageri sau parteneri ai unor IMM-uri din SUA, Olanda, Franța, Spania, Germania și Marea Britanie, în perioada 17 – 26 iulie 2012. Au fost considerate câte 500 de firme din fiecare din aceste țări.

Rezultatele acestui studiu au arătat că 48% dintre antreprenori sunt optimiști privind evoluția afacerii lor în următorul an, comparativ cu 27% care prevăd un viitor sumbru.

Din numărul total de IMM-uri considerate pentru acest studiu, s-a dovedit că 45% au înregistrat o creștere a profitului în ultimele 12 luni, dintre care cele mai multe în Germania: 58% din totalul companiilor nemțești.

Legat de rata concedierilor, 75% din totalul firmelor consideră că își vor păstra angajații, sau chiar recruta noi persoane.

22% din totalul antreprenorilor au apelat la ajutor financiar extern, și peste 60% au devenit mai motivați să aibă succes, sau au fost nevoiți să lucreze mai eficient, datorită situației economice la nivel mondial.

Rezultatele acestui studiu au fost făcute publice pe internet, sub forma unui infografic, care cuprinde și profilul IMM-urilor din fiecare țară luată în considerare:

Sursa infografic

Observăm din procentajele antreprenorilor optimiști în legătură cu evoluția afacerii lor pe următorul an, care sunt țările ale căror economii au avut de suferit în ultimele 12 luni.

Având în vedere că România nu a fost considerată pentru acest studiu, și situația economică de la noi, cum credeți că va arăta viitorul afacerii voastre? Vă încadrați între cei optimiști, sau între cei care prevăd un viitor sumbru?

Despre autor: Cătălin Ionașcu este Manager de Comunicare la DR Consultants și fondator al comunității pasionate de publicitate Romanian Copywriter.

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

COMENTARII

0 Comentarii pana in prezent

LASA UN COMENTARIU