PROGRAM PENTRU DEZVOLTAREA STARTUP-URILOR

AUTOR: // CATEGORIE: Management, Marketing

Startup-urile au fost întotdeauna de interes pentru DR Consultants. Întotdeauna am susținut că acestea reprezintă adevăratul motor al dezvoltării economice al unei țări.

Suntem promotori și susținători al mediului de afaceri tânăr,proaspăt și ambițios. Am scris mai multe articole în acest sens:

Totuși, am observat că această categorie de firme este ”uitată” de mediul politic, dată la o parte atunci când vine vorba de finanțări și lăsată pe cont propriu, iar anii de criză au lăsat urme peste antreprenori și i-au învățat să se descurce singuri, o spun statisticile și o confirmă realitatea.

Așa că ne întrebăm, cum este și firesc: care este rolul nostru ca și firmă de consultanță în tot acest context?

Ce putem face noi pentru a contribui cumva la bunul mers al lucrurilor? Până la urmă este mediul în care noi ne desfășurăm activitatea și avem o datorie morală față de acesta prin prisma serviciilor pe care le-am ales.

Start-up BD

De asemenea startup-urile nu accesează de obicei servicii de consultanță de management, marketing și nu lucrează cu agenții pentru implementarea campaniilor de atragere a clienților.

Având în vedere aceste lucruri ne-am gândit că este momentul ca DR Consultants să pornească o inițiativă care să vină în ajutorul startup-uri prin oferirea de servicii de consultanță adaptate nevoilor de creștere ale acestora.

Câteva precizări:

Pentru noi acest pas este unul care ne scoate foarte mult din zona de confort din multe puncte de vedere.

Nu este o inițiativă pe care o vom realiza gratuit. De ce nu gratuit?

Gratuit nu înseamnă neapărat calitativ și am observat de-a lungul timpului că o inițiativă oferită gratuit nu este apreciată nici de beneficiar, nici de prestator.

Pe de altă parte provocare și ceea ce este interesant la această inițiativă este că vom face efortul de a percepe un fee modic pentru serviciile oferite. Nu vom face dumping, ci vom oferi un serviciu de bază, util oricări startup sub formă de abonament lunar, proporțional cu feeul perceput.

Cum va funcționa?

Vom lansa pachetul de servicii de consultanță pentru dezvoltarea unei afaceri Business Development – Start pe care îl vom include în forma unui proiect cu un număr de 10 locuri disponibile pentru prima etapă, iar perioada de atragere a startup-urilor va fi 10 Martie – 20 Aprilie 2014.

Pachetul cu servicii de consultanță va include:

  • O întâlnire pe săptămână (2 ore aproximativ)
  • Analiza situației firmei
  • Dezvoltarea unui plan de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung
  • Consultanță financiară și optimizarea cashflowului
  • Propunerea de soluții de dezvoltare punctuale
  • Evaluări periodice

Care sunt condițiile accesării acestui pachet:

  • Compania să nu aibă mai mult de 1 an vechime
  • Să nu aibă mai mult de 2 angajați
  • Să nu aibă o cifră de afaceri anuală mai mare de 25.000 de euro
  • Să fie din județul Brașov (cel puțin în prima fază)

 

Dacă îți place ideea acestui proiect și îndeplinești condițiile de mai sus contactează-ne pentru o discuție!

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

COMENTARII

0 Comentarii pana in prezent

LASA UN COMENTARIU